I FOLLOW U FOLLOW

Friday, January 15, 2010

kereta pun dahaga

petang tadi lepas solat jumaat kitorang plan nak keluar cari baju untuk dinner MPA nanti.. kitorang keluar berlima (aku, eli, sham, zul, dayat).. naik kereta eli.. kitorang keluar dalam kul 2.30 petang camtu la.. destinasi kitorang One Utama... tapi sebelum tu eli nak hantar repair laptop dia yang rosak lagi.. nak hantar kat SS2.. so kitorang pun menghala la ke arah SS17 (jalan untuk ke SS2).. time tu jalan punya la jem.. tapi x kisah la.. kitorang layan lagu smbil borak2..

TIBA-TIBA....

kereta semput.. tengok meter minyak.. aiseh... minyak abis la pulak.. menggelabah jugak la.. dah la tengah2 jem.. roundabaout jauh lagi nak pusing pun..nak berenti celah mana nih.. stesen minyak nun jauh dibelakang.. kat depan pun xde stesen minyak.. nasib baik ada satu kolej (x ingat nama kolej ape) kat sebelah kiri jalan.. maka berhentilah kitorang kat tepi tu.. siap ada tempat parking bawah pokok lagi.. ini sudah bagus! masalah skang nak mintak tolong sape hantarkan minyak nih.. botol pun ade botol 100plus je.. tunggu punya tunggu, maka encik shamsudin meminta bantuan saudari fatihah.. naseb baik la tempet keje die dekat je.. boleh pinjam moto nak gi beli minyak.. maka setelah sedari fatihah sampai, encik shamsudin pun pegi la beli minyak berbekalkan botol 100plus yang x seberapa tu.. lebih kurang seploh minit, bantuan minyak pun sampai.. sham cakap "2 ringgit lebih je ni".. apa??!! minyak moto pun x cukup.. half tank pun x sampai.. nasib baik sedari fatihah bawak satu tong kosong yang agak besar.. maka kembalilah encik shamsudin ke stesen minyak untuk kali kedua.. seploh minit berlalu pergi sekali lagi.. bila dah sampai encik sham cakap "ni dua ploh ringgit"... haaaa... ni baru cukup.. xyah gi isi dah.. hahaha.. ketawa kitorang kat tepi kereta yang haus tu...

ni berlakon je nih!!

sedari fatihah yang sanggup keluar dari ofis sbb nak tolong kitorang..
terima kasih ye...

motor yang sedia berkhidmat


sesi mengisi minyak 1



sesi mengisi minyak 2


sesi mengisi minyak 3


sesi mengisi minyak 4


sesi mengisi minyak 5


jalan raya yang tadinya sangat2 jem, skang ni dah lengang dah..bayangkan berapa lama kitorang ade kat situ.. lepas siap isi semua, kitorang bersiap2 nak meneruskan perjalanan.. tapi kereta masih lagi semput2.. apehal lak nih.. tiba2 encik suhaili berkata "ooooo...aku tau sebab ape.. ni mesti kabel nih".. maka pegi la beliau check kabel plug kat enjin kete dia tu.. "haaaa... kan aku dah cakap.. kabel punya sebab ni.. tercabut plak tu".. ceh.. patut la semput2.. dengan minyak abis, siap kabel tercabut lagi.. sengal betol..


x jadi pegi SS2 hantar laptop, kiorang pegi straight terus ke arah kota damasara.. pegi cari kedai kostum kat area2 situ.. berpusing2 jugak la cari kedai tu.. last2 jumpa jugak.. tapi x banyak sangat pilihan kostum.. nak kena cari kat tempat lain jugak.. lepas keluar dari kedai tu, pegi OU plak.. jalan2 je.. sambil tengok2 baju yang berkenan.. tapi perut lapar la pulak.. tapi xnak makan kat situ.. nak makan kat luar.. maka kitorang beli roti kat La Boheme je untuk alas perot yang berkeroncong lagu untuk ana.. lepak2 jap makan roti, pastu sambung jalan2 lagi.. tapi dah penat.. kitorang decide nak balik sbb nak gi makan.. xtau nak makan katne, aku bawak diorang gi makan kat downtown damansara (ke uptown eh).. seb baik dekat je.. dah settle makan semua, balik la kitorang ke UM yang terchenta ni..


rehat makan roti 1


rehat makan roti 2


**kitorang gerak dari UM kul 2.30, stuck dalam jem sampai 3.15.. tunggu beli minyak ape semua, kul 4 lebih baru gerak balik.. gile buang masa kan??hehehe...



3 comments:

irah_K said...

hahaha, giler takleh bla ,,mntap giler..

ateh said...

haha..fatihah likes dis...korang ni...len kali isi perut kete dlu bru isi perut korang..haha..lawak tol..tp nice experience...

arif mohamad said...

yupp.. experience yang sangat2 nice.. konfem x dapat lupa punye la.. for sure lepas ni nak keluar check perut kete dulu..