I FOLLOW U FOLLOW

Thursday, March 4, 2010

MPA1

semalam kat kolej ada dinner. mpa1. so maknanya makanan lain dari hari2 biasa makan kat dtp. dalam otak dah pikir macam2 makanan yang lazat2. air pun sedap2. maka kami pun turun dengan agak awalnya untuk mengambil tiket cabutan bertuah. sepanjang hidup aku, x pernah pun mengena cabutan bertuah tu. so aku ni memang kurang bertuah la dalam mendapat barang2 free nih. haih.

bila masuk ja ntuk sitting kat table, tengok2 juadah yang kat atas meja tu. macam menarik. garlic bread, potato wedges, garden salad, sausage. semua dalam satu pinggan. kat tengah2 table ada kuah spaghetti. tapi spaghetti xda lagi. untuk dessert ada chocolate cake ngan buah limau. air? ribena je. baru ada kelas!












belum ape2 lagi kami dah melahap choc cake yang ada extra satu kat atas meja. rotate keliling meja. sambil2 ushar line. takmo bagi kantoi.

tunggu punya tunggu, acara melantak pun bermula. tanpa segan silu, semua melahap tanpa pandang kiri kanan. mak mertua lalu kat belakang pun x perasan. lantak la orang nak buat persembahan ke, nak nyanyi ke, brlakon ke. makan tetap nombor satu. perut masing2 dah lapar tahap dewa dewi dah.

sepanjang majlis berlangsung, ada acara penyampaian anugerah. dah2 tentu ada kan, sbb nama pun mpa. acara yang ditunggu2 adalah cabutan bertuah. haha. seperti dijangka, sungguh tidak bertuah. sipi2 pun x kena. apa la nasib kan. tapi xpe. dah biasa macam tu. huhu.

acara last skali, best dress ntuk laki dan pompuan. tengok sape yang ikut tema. oh lupa nak bagitau. tema mpa1 adalah fairy tale night. oh sungguh macam budak2. pemenang lelaki adalah terry dengan pakaian ala2 kapten kapal mane ntah. ok. sbb ikut tema. yang bikin panas bila pemenang untuk kategori pompuan diumumkan. sungguh WHUT THE ****. xde ikut tema langsung. dan paling penting x cantik pun baju dia. baju orang lain pun ada lagi lawa. protes2.

selesai majlis. tunggu apa lagi. masuk bilik. tido. perut kenyang. selamat malam.

**sabtu ni mpa2 pulak. kat PICC. tema Glitz and Glamour. tungguuuu.

2 comments:

ateh said...

haha...x tahan la ko ni arep...x puas ati dgn best dress rupenye..ahaks...
anyway, nice pics...=)

arif mohamad said...

hahaha..memang arr x puas hati.. x patut menang dia tu..hihihi..