I FOLLOW U FOLLOW

Friday, June 25, 2010

Lafarge Final Interview (Episod kedua terakhir)

Assalamualaikum...

lama btol gua tak update blog nie yek.. takde mase la kengkawan..sejak dah menjadi suri rumah sepenuh masa ni, nak buat keje lain pun gua x sempat.. mesti ramai menunggu2 gua update kan.. (perasan ada orang baca blog gua)..

kali ni gua nak update pasal final interview Lafarge.. citer ni walopon dah agak berkurun lama, tapi suka hati gua lah kan.. nak kata berkurun tu takde lah sangat.. cuma baru sepurnama jek.. gua pegi interview tu 10 Jun 2010.. lokasi interview adalah di Pulau Langkawi!! yeee.. Pulau langkawi..

sebenarnye gua tak expect pun dapat final interview nih, sbb masa assessment workshop aritu, gua ni antara manusia2 yang menjadi model kat tepi + sengeh2.. dah macam nak masuk Miss World dah gua rase.. kui kui kui..

Gua bertolak dari KL jek..sbb barang2 dan dokumen gua sume ada kat rumah sewa.. so gua telah mengambil keputusan, gerak je dari KL.. gua naik flight direct ke Pulau Langkawi menggunakan flight Air Asia.. Waktu berlepas lebih kurang jam 4.10 camtu.. Masa penerbangan sepatutnya mengambil masa selama sejam.. tapi gua rasa disebabkan pilot tu dah boring asik fly ke tempat yg sama, maka beliau telah memecut laju kapal terbang tersebut.. hasilnye, gua selamat mendarat pada jam 5 petang.. kurang 10 minit dari waktu asal yek.. ohh lupe nak bagitau, gua pegi sehari awal..




sampai kat sana, gua amik teksi ntuk pegi ke kuartes pekerja.. rege boleh tahan jugak la.. RM30 mehh... abies duet gua.. ciss.. tapi seb baik duduk kat kuartes.. bilik VIP plak tu.. gua dapat bilik yang duduk sorang2..perghhh!! memang macam duduk hotel la.. tgk la gambar2 kat bawah ni.. gua bukan nak menganjing yek, gua tunjuk bukti skali nih.. hahaha..








hari interview.. gua punya sesi pukul 12 tgh hari.. sesi pagi kul 8.30.. sesi pagi ada 4 orang, sesi petang ade 4 orang gak.. so untuk 10 hb tu saje ade 8 orang.. esoknye ade lagi 3 orang camtu la.. totalnye 11 orang woo.. ramai mehh... kali ni baru betul2 interview.. seblom2 ni, buat test la, group assessment la.. so kali ni, baru la bercakap face to face ngan management.. gentar jugak la gua time tu.. dah la kene interview dekat2 sejam sorang..pegi jalan2 kat plant lagik..control room pun diorang bawak kitorang masuk gak.. memang macam dah konpem nak bagi keja lah!

dah abis interview sume dalam kul 4 lebih gak la.. gua trus mintak akak receptionist tu call teksi ntuk gua.. tapi gua tak gi airport trus.. sbb flight balikkul 9.10 malam.. buat apa gua nak melangut kat airport tu lelame ye dak.. so gua pun pegi la jenjalan kat pekan kuah.. sumpah boring bila jalan sorang2!! dah la dengan pakai baju kemeja nyer, seluar slack nyer, kasut itam nyer.. perghh memang orang pandang laa.. dah penat jenjalan, baru la gua amik teksi skali lagi gi airport..

sesampai je airport, gua trus salin baju.. pakai t'shirt ngan jeans.. x tahan gua nak pakai baju kemeja tu.. rimas gile kot.. tunggu punya tunggu, tetibe flight gua delay sejam.. shit!! dah la bosan gampang kat airport nih..kene tunggu lagi sejam plak.. tapi x leh nak buat ape la kan.. kene la tunggu gak.. then lebih kurang kul 10.15 cmtu baru la boleh naik flight.. dah naik tu ape lagi kan, trus la tido... gua dah letih kot.. bior le orang sebelah nak buat ape, janji x kaco gua tido..sedar2 dah nak landing da.. lebih kurang 11.30 cmtu..






then gua amik plak bas ntuk kl sentral, sejam lagik plak naik bas.. hadoih.. tido lagi la jawabnye.. sampai je kl sentral, gua roger sham suh amik gua.. sian gak nak kaco dia sbb esoknye dia keja..tapi nak buat camne kan, gua nak balik naik ape lagi, dah dekat kul 1 kot.. naik teksi memang kene payung la..so sampai je umah, gua trus siap2 nak tido..penat kowt.. sumpah penat.. esoknye baru la sesi bercerite kat kawan2.. dan arini baru la sesi bercerite kat blog.. kui kui kui..

ok la tu je gua nak cerite.. memang sangat detail dan terperinci yep.. ade lagi satu post gua nak buat..tapi nnti la dulu.. menawhile, korang buat la keja ape yg patut yep..

sekian...

Aku Menulis Bukan Kerna Nama

2 comments:

miszATIN said...

perjalanan yang menarik..
yeke menulis bukan kerna nama ?? ;p

arif mohamad said...

betol la!! nape x percayeaa??