I FOLLOW U FOLLOW

Sunday, November 1, 2009

Wooooossssshhhhh~



Suddenly i felt like i wanna have my own blog...hahaha..takde keje nih..padahal skang ni study week, lots of notes i have to read and sometimes notes tu yg bace aku..boleh mati dalam timbunan notes dan buku macam nih..


i have no idea what to write down for my 1st entry..hurmmm~~


AHA!! (ting!! lightbulb nyale atas kepala)


mari bercerita pasal my friends yang ting-tong sumenye..lets flashback camne aku boleh kenal ngan diorang nih...


1. Zahirah Khalid a.k.a Ira

makcik nih kompem la aku kenal dari 1st year lagi, bcoz she is my coursemate..but at first i know her like gitu2 je..xde yang menarik pun mase aku tgk dia mula2 dulu..hehehe.. masuk 2nd year, aku baru la rapat ngan makcik nih..sbb kitorang same kelas critical thinking (gosh!!boooriinngg)..then kitorang satu group ntuk presentation..so from there, we got closed each and every day.. rupenye makcik ni gila2 sket..pantang nampak kamera, mesti dia yang kat depan..hahaha..



2. Zulaikha Shaari a.k.a Ika

makcik ni lemah lembut ala2 ayu gitu..she's quite blur and lam-pi (stands for lambat pickup)..jangan marah eh ika..gurau2 je..but she's nice..easygoing..i know her since 2nd year..mase 1st year kenal2 camtu je la..ingatkan die ni x ske bergaul sgt, tapi rupenye tak pun..so kalu nak kenal ngan die boleh je gi direct trus..xyah nak segan2..hahhaah..



3. Ithnaini Suhaimi a.k.a Ither

the queen of hell ni aku kenal mase 3rd year..(i wish i never know her!!hahahha~~) at that time, we were at 12th college (masing2 berpindah randah sbb x dapat kolej)... my 1st impression on her: macam x betol je minah ni, ade short circuit ke ape kat otak die..dahla cakap kuat2, slow sket volume plissss~~as time goes by, rupenye minah ni mmg ting tong pun..gaye macam laki (ganas giler) and her voice cannot be slow down..mmg style die camtu..xleh nak ubah dah..die ni kire kaki pukul gak la(hihihi)..abis badan aku lebam2 kena tumbuk, tampar, sepak..sume ade.. (T_T)



4. Hashimah Hasanuddin a.k.a Moot

ratu kebaya tahun 1967 ni pun kawan aku gak..i got to know her from ira n ika.. she's got a nickname: shima jelita (wuttt!!perlu ke??) hahah.. she's like to act like primadona melayu gitu..ala2 lemah lembut pijak gajah pun x jadi pape..dia ni orang kedah, sama macam aku..tapi dia duk jitra aku duk kulim..(wah tetibe tulis style kedah)..die ni macam kakak2 kepada sume orang la..tenang je..hikhikhik..



5. Hasri Furqon Ahmad a.k.a Qon

dia ni budak mekanikal..i know him from ira..not much to say about him..aku rase qon ni orang yang tenang gak..kira boleh jadi abang la..hahaha..a person to talk to bile ade masalah..otak kurang gila sket compare ngan minah2 kat atas tu!..hahahha..



6. Shafiee Hussin a.k.a Shap

pakcik ni yang paling last aku kenal, baru je lagi, baru 2-3 bulan camtu kot..dulu xpenah tego pun..just ade fb die je (ntah camne boleh add ntah, maybe from acap kot)..first time aku jumpe pakcik ni time kat 6th..hari selasa, malam, masa tu tgk ira n gang main futsal...pakcik ni terer main gitar..aku bercadang nak menuntut ilmu bermain gitar ngan die..boleh kan chekgu shapun??pakcik ni agak pemalu orangnye..shy2 cat la kononnye..(bluerrkkk~~) tapi dalam pemalu pun gile2 gak..



i think i'm done here..cukop2 la tulis pasal diorang tu..bukannye dapat pape pun..hahahaha.. Those i've mentioned above are my greatest fans..ooppss greatest friends..there's lot we've been through together..gelak tawa, tangis sedih, suka duka..macam2..they are my BEST FRIENDS... guest what, when they become your best friends, no matter what happened, the friendship will never broken.. i accept each of them as the way there are.. nothing can replace that..(~~waa get very the touching2~~)



Thanks guys for being my best friends..

15 comments:

~ither~ said...

ahahaha~ arip..part aku tu siler edit ek..siler masukkan unsur2 kelembutan..dan sedikit puji-pujian..cam bnyk penghinaan jer...ahaha~ bab buli tu..hmm...ko kan 'adik' kitorg..so, ko la yg salu kena buli, kena dera..baru la adil...x gitu? ahahaha~

arif mohamad said...

hahah..xmo edit..biarla camtu..aku jujur what..
aku adik?? so boleh la panggil ko "akak" eh..
^_^

~ither~ said...

jgn nak gedix...ko panggil aku akak, ko mkn sepakan layang rusuk aku..paham??!!!

arif mohamad said...

ala akak ither..jgn la mareee~~

~ither~ said...

ika nanes2 terharu ko tulis pasal die..xleh blah tol minah ni..

arif mohamad said...

haha..perlu ke nanes??

my adam said...

ieka nanes?? alahai 'lemah lembut' nyer....
arip, perlu ke ayat "..kira boleh jadi abang la.."?? huhu~~

fareez azhar said...

uik.. bukan ade byk lg ke.. ;))

arif mohamad said...

qon: aku rase perlu kot..ko xnak jadi abg??hahaha..=P

fareez: bnyk??sape?? aku rase ni la BFF aku skang ni..

Anonymous said...

ha, bru leh nk komen..hahah..yesh

first of all, nice starter...

2ndly,name aku byk gak kuar kt org laen nyer description,thnx r wei,sbb jd kn aku idola ko..hahaha...

greatest fans??..mmg ktorg ni pengipas terbaek tuk ko wei...hahahha...lalla...ira comel!

arif mohamad said...

yaaa..tahniah kepada cik ira kerana berjaya post comment akhirnya..

ko aku jadikan idola??wut da fish!!nevaaa~~ idola aku dr halim wei..dapat jadi terer n kaya mcam dia pun jadi la..hohoho (^_^)

korang pengips terbaek??macam x penah je kipas aku seblom nih..so mulai esok ko kene kipas aku..okeh!

~ither~ said...

pasni my turn lak nak kutuk2 korg ek..tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~ ahahaha~ (gelak evil sket..kasik cemar ini blog..)

Anonymous said...

hahaha..xmo aku kipas ko rip..kipas diri sendiri lg bgus..hahaha...

u get very sentuh2 one r, dis 1st entry....hahhaa...

yeah ither

ieka....... said...

ither menipu.......aku x nanes pon........mase die komen ckp aku nanes aku x bace pon lagi......mane ada aku lemah lembut......ayah aku ckp lembik.....haha....

cedih yang part last ko ckp kami BFF ko.....cedih terharu......cayang korang sume....wuwuuuu...~~

~ither~ said...

ika....errr...embik tu lagi dasyat kot dr lemah lembut..cam sutun jer...invertebrata~ uhuhu~