I FOLLOW U FOLLOW

Sunday, November 28, 2010

NAMA

i got 3 names and i used it all

sepertimana yang sedia maklum, nama aku Nor Arif Syafiq Bin Mohamad (kepada yang baru tau tu, tahniah la yeh)..

kalau kat umah, family panggil SYAFIQ @ PITT...
dari kecik memang tu la nama aku, sampai skang..

bila masuk sekolah, cikgu2 dan kawan2 panggil ARIF..
nama arif ni digunakan start dari tadika, sampai la masuk unibersiti..

skang ni bila dah masuk alam pekerjaan, orang panggil aku NOR ARIF...
itu nama official aku kat opis, sebab xnak bagi kompius ngan arif yang lagi satu..

dan kat fesbuk, aku menggunakan nama ARIF MOHAMAD...
pernah terpikir nak guna nama SYAFIQ MOHAMAD, tapi nanti2 la tukar...

so kalau kat umah @ ngan sedara mara, kalau cakap nama ARIF, memang orang akan kompius jap, sbb nak kena pikir sapa nama arif..
kalau ngan kawan2, kalau orang carik nama SYAFIQ, memang majoriti xkan kenal..
dan kalau kat tempat keja, kalau sebut ARIF, memang orang akan tanya yang mana satu..

4 comments:

Haris Khairuddin said...

sama cam aku time mrsm dlu. dlm klaz aku ade 2 org name haris. last2 cikgu2 n kwn2 kalau nk panggil ktorg kne tmbh dgn nama bapak skali. *nasib baek xde yg pggl nama bapak je..*

best gak ade byk name pggln ni...

miszATIN said...

panggil nor buley tak ?? ngeh3

miszATIN said...
This comment has been removed by the author.
miszATIN said...
This comment has been removed by the author.