I FOLLOW U FOLLOW

Saturday, December 26, 2009

"DEMAM"

musim cuti sekolah dah nak habis..sepanjang cuti sekolah ni, tercetus satu 'demam' dikalangan budak2 sekolah dan parents2 diorang..nak tau 'demam' ape?? 'demam idola kecil 2' (IK2)..IK2 merupakan sebuah rancangan realiti tv untuk mencari penghibur di kalangan kanak2 berusia 7 hingga 12 tahun..that's mean budak2 skolah rendah la..walaupun 'demam' ni x la sehebat dan se-gah demam2 lain seperti AF ataupun OIAM, tapi 'demam' IK2 ni kira boleh tahan jugak la..

masa kat rumah aku x sempat pun nak tengok konsert mingguan IK2 sbb setiap hari sabtu (malam), kitorang tengok Sehati Berdansa 3.. so selalu je lupa nak tgk IK2 nih.. jadi, bila dah balik sini, baru la aku dapat tgk IK2 nih..caranya?? aku download dari website tv9..hehehe..aku tgk dari minggu 1 sampai la minggu lepas punya..

peserta semuanya ada 10 orang (4 lelaki, 6 perempuan)..semuanya boleh dikatakan hebat2 jugak la..walaupun masih budak2, diorang semua ada style sendiri..tapi bukan ni yang aku nak cerita kat korang..

every reality shows, ade la favourite contestant kan.. dan terpulang la kepada individu masing2.. bagi aku favourite aku ade 3 orang... azzam, dayana dan fienaz.. tiga2 orang ni ada style masing2..

dayana: first konsert lagi aku dah tertarik ngan dia..masa tu dia nyanyi lagu 'ayat-ayat cinta'..suara sedap (of course la kan)..cube korang tengok kat bawah ni...

ayat-ayat cinta bercerita, cintaku padamu..

fienaz: suara dia unik! husky..x semua orang ada suara yang serak2 macam ni..tambah2 pulak dia baru 10 tahun..aku suka masa dia perform lagu 'bila aku sudah tiada'..tapi malangnya dia dah pun tersingkir..nak buat macam mana kan, xda rezeki dia..

bila aku sudah tiada, simpan semua laguku jangan ditangis selalu..


azzam: he is PHENOMENAL!! dalam tiga2 orang ni, aku paling suka azzam nih..suara dia sangat2 la high pitch.. pastu semua genre dia boleh nyanyi..dari rock ke indie-rock ke balada ke dangdut sampai la ke lagu zaman sekarang ni, semua dia boleh nyanyi..tiap2 minggu tak mengecewakan la.. favourite perfomance so far, masa dia nyanyi lagu 'pelangi petang'..tangkap leleh wa cakap lu...x caye?? tgk kat bawah ni..

engkau tiba bagaikan pelangi, tak bercahaya namun kau berseri..

**meleleh jugak air mata aku tegok azzam nyanyi lagu pelangi petang..serius aku menangis..



5 comments:

Itther said...

naim kate dayana tu sengal cam aku? tol ke? ampeh..aku bukan standard kekanak ribena okay!! tak dpt cari pun vid yg tunjuk die sengal. av any idea?

arif mohamad said...

xde la sengal sgt..dayana tu sweet je.. ko tu ganeh..jauh panggang dari api..macam langit dengan bumi..

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=2DBkRb3KtQ4
menunjukkan kesengalan dayana~~~~

ateh said...

azzam best...nangis jgak la..T_T

arif mohamad said...

naim: dayana x sengal sangat la..biasa la budak2, sengal budak2 je..

ateh: feeling abis kan..