I FOLLOW U FOLLOW

Sunday, May 23, 2010

5 Stories

haihhh.. so many things to story.. tapi malas nak menaip..how??plus menunggu streamyx yang x masuk2 lagi kat umah sewa.. nak buat entry pun rasa malas..okeh let me story 1 by 1.. slow2.. nanti serabut pulak banyak2..

1. first of all, aku dan beberapa kawan aku dah menetap di sebuah rumah sewa di pantai.. Apartment Pantai Indah yang luarannya tidaklah seindah nama.. Lokasi apartment tersebut adalah di kampung pantai dalam..(nama je pantai, tapi jangan harap nak jumpe pantai mahupun pasir pantai kat sini ok).. asalnya kitorang duduk berempat saje..tapi hari ni masuk lagi sorang..so jadi berlima la, itupun nak kene bagitau ke?hahha.. =P

2. last week aku ada attend 2 interview untuk keje.. satu dekat Port Klang, satu lagi kat Chemor (teringat iklan dulu2).. yang kat port klang tu company prosonic.. kilang buat audio systems..sepatutnya by this week diorang cakap dapat tau result, tapi so far xde pape perkembangan lagi la.. yang kat chemor tu plak company Lafarge.. buat simen.. kali ni interview dalam bentuk group assessment..very2 tough..sangat bersaing calon2 semua..dan first time dapat masuk simen punya plant.. sekarang ni hanya mampu berdoa je la..tunggu kot2 ade sangkut..










3. tesis dah settle semua..presentation berjalan lancar..moderator sangat baik tak macam semester lepas..sangat2 kejam.. jilid pun dah settle.. sekarang hanya menunggu official result (dah tau dapat ape,cume nak konfemkan jek T_T)





4. kelas 3P dah abis da..yeahoo.. exam pun dah lepas.. tunggu nak dapat sijil je.. one thing that i'm gonna missed is pengajarnya.. puan shalina.. sangat2 sporting dan best.. satu2nya cikgu yang x kasi study kat umah..suh rehat jek.. tapi semuanya berbaloi.. kitorang semua lulus dengan jayanya!! thanx puan Shalina..





5. hari selasa ni aku nak balik kampung..yippie!! dah lama x balik.. last balik masa chinese new year aritu..bulan 2 x silap.. balik untuk melepaskan rindu kat semua yang ada.. ingat nak balik lama sikit, sbb my sis nak bertunang on 5/6/10.. so i'm gonna be the photographer.. lepas dari tu baru balik KL semula..

hmm..ok la smpai sini je dulu.. mata dah pedih2 dah ni, mulut dah berpuluh kali menguap..jari dah penat menaip.. until then, see ya!!

2 comments:

ateh said...

haaa...gi tido..x yah pakse2 lg...haha....nnt da ade tenet kt umah,post byk2 lg k..huhu...anyway,mcm best je ko g lafarge..hmm....nice pics..;)

arif said...

mmg best pun..first time masuk plant..excited giler..